menu MENU
Ga voor actuele informatie over APSystems (APS) micro omvormers naar Onze vernieuwde website

KSTAR Blue Series geïntegreerde energieopslag

KSTAR is sinds 1993 een pionier en nu al jaren een wereldspeler in UPS (noodstroom) systemen. Vele grote datacenters zijn uitgerust met KSTAR UPS oplossingen. Daardoor heeft de fabrikant al jaren ervaring met het aansluiten van batterijen op het lichtnet. Deze knowhow geeft de fabrikant een grote voorsprong in de technologie om uit zonneenergie opgewekte elektrische energie, op te slaan in batterijen en die energie weer ter beschikking te stellen wanneer dat nodig is.

KSTAR levert hun producten en service in meer dan 100 landen, wereldwijd. Er zijn ca 3000 mensen werkzaam bij KSTAR (2020), waarvan 600 in R&D.

KSTAR gebruikt batterijcellen van fabrikant CATL, welke bekend is van de toepassing in o.a. Mercedes Benz elektrische auto's. Doordat de veiligheid altijd een heel groot aandachtspunt is, is de keuze voor CATL van uiterst belang. KSTAR levert een volledig geïntegreerde oplossing voor opslag van energie uit zonnepanelen. Voor onze klanten en ons zelf, is er altijd de best mogelijke combinatie tussen omvormer en batterij, daar voor beiden hetzelfde aanspreekpunt bij de fabrikant aanwezig is. Hiermee wordt 'vingertje wijzen' tussen de fabrikanten van de batterij en de omvormer, voorkomen.

De twee omvormers in deze serie (BLuE-H3 / H5) beschikken over twee MPPT's met een breed regelbereik.
Het systeem kan Energie van de zonnepanelen opslaan en, leveren aan uw lichtnet, in balans met uw afname van energie op dat moment.
Dit is speciaal interessant voor mensen die 'nul op de meter' willen hebben.
Het systeem kan overdag de energie opslaan die u dan in de avond kunt gebruiken.
Indien er gekozen wordt voor een UPS functie (noodstroom voorziening), kan er op een aparte groep stroom worden geleverd, onafhankelijk van het lichtnet.
In deze modus kan het apparaat, bij wegvallen van het lichtnet, volledig off-grid werken.
Kortom, u kunt zelf bepalen waar en wanneer u de opgeslagen energie en/of de stroom van de zonnepanelen, naar toe stuurt.

Natuurlijk heeft KSTAR ook nog eens een APP beschikbaar om, vanuit uw luie stoel, alles te monitoren en te sturen.

FocuS-E B.V.
Finlandlaan 1
2391 PV Hazerswoude-Dorp

+31 35 60 29 670
info@focus-e.com

Privacyverklaring