menu MENU
Ga voor actuele informatie over APSystems (APS) micro omvormers naar Onze vernieuwde website

Prestigieus Meander project Nieuwegein, 1530 panelen met APsystems micro omvormers en Shared ECU Monitoring, opgeleverd door NewSolar. Totaal 428,4 kWp

Gepubliceerd op 27-08-2020
Prestigieus Meander project Nieuwegein, 1530 panelen met APsystems micro omvormers en Shared ECU Monitoring, opgeleverd door NewSolar. Totaal 428,4 kWp

Het voormalig kantoor gebouw Meander, in Nieuwegein, is omgebouwd tot 255 woningen met ieder 6 Trina Solar panelen, met micro omvormers van APsystems. De micro omvormers zijn geleverd door FocuS-E, die ook de eerste lijn support hiervoor, aan NewSolar, verzorgt. Voor de onderconstructie, is het montagemateriaal van Sunbeam gebruikt.

De verbouwing van het Portaal gebouw is geheel door Bouwbedrijf de Waal uit Utrecht uitgevoerd.

De uitdaging voor de monitoring per woning met zo laag mogelijke kosten, kon alleen door middel van een APsystems oplossing worden aangegaan. Er zijn in totaal 4 ECU-R monitoring units geïnstalleerd, waarover de micro omvormers verdeeld zijn. Door de mogelijkheid van ‘Shared ECU Monitoring’ bij APsystems, was het mogelijk om ieder appartement apart te monitoren en de beheerder een totaal overzicht te geven. Iedere bewoner heeft zijn eigen inlogcode voor de monitoring van zijn eigen panelen, op  de website en de EMA APP op zijn mobiele apparaat.

De gebruikte micro omvormers zijn per woning 1x een YC600y en 1x QS1. Dit zijn respectievelijk een dual en een quad omvormer. Bij beide typen is de vermogensregeling en de monitoring, apart per paneel uitgevoerd. Middels de gedetailleerde monitoring, kan NewSolar de prestaties van ieder paneel nauwkeurig in de gaten houden. Een bijkomend voordeel van het gebruik van micro omvormers is, dat er geheel geen apparatuur bij de bewoners binnen hoeft te worden geplaatst. Klachten over warmte ontwikkeling en/of brom, klik en sis geluiden zijn hierdoor uitgesloten.

NewSolar, uit Woudenberg, heeft al ruime ervaring met het installeren van ‘shared ECU monitoring’ systemen, waardoor de installatie op het Meander gebouw bijzonder vlot is verlopen.

Nieuwsoverzicht
FocuS-E B.V.
Finlandlaan 1
2391 PV Hazerswoude-Dorp

+31 35 60 29 670
info@focus-e.com

Privacyverklaring