menu MENU
Ga voor actuele informatie over APSystems (APS) micro omvormers naar Onze vernieuwde website

YC1000 micro omvormer voor 4 panelen en individuele monitoring. 3 Fasen. Excl. losse AC verbindkabel. 10 Jaar garantie.

Productnummer: YC1000-gar10

Om prijzen te kunnen zien en producten te kunnen bestellen dient u in te loggen.

  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Downloads

De YC1000-3 is de eerste 3 fasen micro omvormer. De unit is geschikt voor de aansluiting van 4 zonnepanelen (individueel tot 310 Wp).
De monitoring, via zigbee, is per paneel. De YC1000 weegt 3,8 kg en heeft een maatvoering van 259 x 242 x 36 mm

De YC1000 is een omvormer met 4 sets ingangen voor 4 panelen. De panelen hebben ieder een volledig onafhankelijke monitoring. De omvormer heeft 1 MPPT maar door de parallel schakeling van de panelen is de onderlinge invloed nagenoeg geheel nul. De onderlinge verbindingen tussen de omvormers worden gemaakt d.m.v. een 5 aderige ‘trunk’ kabel. Het einde van de 5 aderige kabel wordt veilig afgesloten met een speciale afsluitdop (DopT3-kab). Het andere uiteinde kan via een kabelverbinder (Con-Qpd3) of een lasdoos worden verlengd naar de meterkast.

Op de ‘trunk’ kabel zijn T-stukken geïntegreerd. Op deze T-stukken worden de omvormers aangesloten met de daaraan geïntegreerde kabel. De speciale connectoren zijn al aan de kabels van de omvormers gemonteerd. De T-stukken hebben een onderlinge afstand van 2 m. Eventueel ongebruikte T-stukken moeten worden afgedicht met een speciale afsluitdop (DopT3).

Daar waar de panelen te ver zijn verwijderd van de ingangen van de YC1000, kunnen de DC kabels verlengd worden met, bij ons verkrijgbare, DC verlengkabel Kab2-MC4. Ongebruikte DC ingangen (bv wanneer er maar 3 panelen zijn aangesloten) kunnen worden afgedicht voor vocht en vuil met, de bij ons verkrijgbare rubberen afdicht doppen set: Dop-MC4.

De communicatie tussen de YC1000’s en de ECU-R, verloopt hier via een draadloos ZigBee netwerk.

Systeem tekening YC1000 APSystems

 


FocuS-E B.V.
Finlandlaan 1
2391 PV Hazerswoude-Dorp

+31 35 60 29 670
info@focus-e.com

Privacyverklaring